Selera Utara......

>> Thursday, September 8, 2011

Ramadan dah berlalu...puasa Enam Syawal boleh disempurnakan bila-bila masa sehingga hujung bulan ni. Dah ssebulan dok tahan nafsu makan siang hari, jadi terasa di hati nak pekena@makan menu-menu orang utara. Member baru di IPGK Tuanku Bainun lama dah dok kempen pasal "pot-pot" yang power untuk dikunjungi bila berakhir bulan Ramadan.

Gitulah, ayat ni macam nak balas "dendam" jer bunyinyer. Hari Selasa lepas, bermulalah siri penjelajahan ke pot-pot yang dimaksudkan. Gerai makan tepi rel keretapi di pekan Penanti jadi lokasi tumpuan. Mengikut rakan setugas yang dah "pro" dengan gerai tersebut, harga murah dan kari kepala ikan berbaloi. Yang pasti, kita kena "pi awai-awai"!!!!Kalu mai lewat, kepala ikan mungkin dah licin..

Misi yang dirancang dilaksana dengan baik walaupun pada hari tersebut seorang warga IPGKTB meninggal dunia kerana penyakit kencing manis. Jam 8.15 pagi, kami dah sampai. Memang betul, orang dah ramai. Perasaan risau pun timbul. Ada lagi ke kepala ikan??

Syukur.....selesai empat belah kepala ikan muduk disempurnakan. Tulang bertimbun, nasi betrambah, kuah kari pun licin, uummmmppphhhh....sodap weh..bila tiba time kira, baru RM 19.00....murah betul!!!! Nampaknya boleh ulang lagi.

Member "pro" bagitau, nanti aku bawa hang pi tempat lain pulak!!!!!

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin